facebook
na russkom
Otsikko kuva

Safarit

  Safareilla huolet unohtuvat

Lähde suosituille mönkijä- ja moottorikelkkasafareillemme, joilla pääset nauttimaan ajelusta monipuolisilla reiteillä kauniin luonnon keskellä! Mönkijä- ja moottorikelkkasafarit ovat mukavia rentoutumis- ja hauskanpitoaktiviteetteja, joissa arki varmasti unohtuu!

Kalusto, varusteet ja opastus

Kelkkakalustonamme ovat Ski-Doon sporttiset crossoverkelkat, jotka edustavat alan uusinta tekniikkaa niin ajettavuuden kuin moottoreidenkin osalta. Mönkijöiden osalta luotamme Yamahan nelivetoisiin maastoliikennemalleihin.

Safareilla tarjoamme asiakkaillemme säänmukaiset ajovarusteet. Ne pitävät sisällään ajoasun, joka on talvella lämmin kelkkahaalari ja kesäisin kevyempi suoja-asu. Lisäksi tulevat kengät, hanskat, kypäränalushuppu ja kypärä. Ajoasun alle tulee asiakaan itse varustautua säänmukaisella pukeutumisella.

Mönkijäsafarilla ajamaan pääsevät kaikki 15 vuotta täyttäneet. Moottorikelkkasafareille ajajilta vaaditaan 15 vuoden ikä ja vähintään T-luokan ajokortti. Safareilla ei tarvita aiempaa kokemusta mönkijöistä tai moottorikelkoista, sillä safareiden alussa tutustumme yhdessä kalustoon ja ohjeistamme ajamaan turvallisesti. Meiltä saatte kaikki tarvittavat varusteet, sekä opastuksen onnistunutta elämystä varten.

 

Reitistö, kesto ja oheispalvelut

Mönkijä- ja moottorikelkkasafareiden kestot ovat asiakkaan toiveiden mukaisesti muutaman tunnin mönkijäsafarista kokopäivän tai jopa yön yli kestäviin kelkkasafareihin. Moottorikelkkailu tapahtuu Mikkelin moottorikelkkailijat ry:n ylläpitämille urilla. Valitsemme ajoreitit kunkin ryhmän ajotaitojen ja toiveiden mukaisesti. Osa safareista on mahdollista toteuttaa kaksipäällä ajaen.

Voit valita jonkin valmiista safaripaketeistamme, joihin sisältyy usein lisänä ruokailua, saunomista sekä pitkillä retkillä myös majoituspalveluja. Toiveidenne mukaan räätälöidyt safarit onnistuvat myös kauttamme.

 

Vuokraus

Jos tunnet olevasi jo hieman kokeneempi kelkkailija tai mönkijäkuski, voit vuokrata ajopelit myös yksityiskäyttöösi. Tällöin voit itse päättää ajoreittisi ja sunnitella omien mieltymystesi mukaisen ajopäivän.

 

Ohjeita kelkkailuun

Maastossa saa ajaa 15 vuotta täyttänyt, ja moottorikelkkareiteille pääsee ajamaan T-luokan ajokortin omistaja.

Suurin sallittu nopeus on moottorikelkkailureitillä ja muualla maastossa 60 km/h, jäällä 80 km/h ja henkilöitä reellä vedettäessä 40 km/h.

Toisen maalla saa ajaa vain maanomistajan luvalla.

Reiteillä on oikeanpuoleinen liikenne. Tien ja kelkkailureitin risteyksessä reitiltä tulija väistää. Reitit on varattu nimenomaan moottorikelkoille. Muilla maastoajoneuvoilla, esimerkiksi mönkijöillä, reittejä pitkin ei saa ajaa.

Rattijuopumussäädökset koskevat myös moottorikelkkailijaa. Moottoriajoneuvon kuljettaja syyllistyy rattijuopumukseen, jos hänen veressään on alkoholia vähintään 0,5 promillea.

Tien tai sillan saa ylittää moottorikelkalla. Moottorikelkoilla ja muilla maastoajoneuvoilla saa ajaa suoraan maastosta huoltoasemalle ja yleiselle pysäköintialueelle. Tilapäisesti saa ajaa myös tiellä, jos kuljetustehtävä tai olosuhteet tekevät maastossa liikkumisen kohtuuttoman vaikeaksi. Tällöinkin on ensisijaisesti käytettävä tien auraamatonta osaa.

 

 
Safari Safari Safari Safari