facebook
na russkom
Otsikko kuva

Paintball

Hyökkäykseen!

Paintball on huippuhauska urheilulaji. Värikuulasota sopii hyvin polttareiden, juhlien tai vaikkapa työpaikan liikuntapäivän tapahtumaksi.

Tiesitkö, että Paintballia voit pelata myös talvella. Halutessasi saat vuokrattua laitteet myös omaan käyttöösi.

Paintball = Joukkuepeli 

Olemme erikoistuneet järjestämään värikuulapelitapahtumia yrityksille ja muille ryhmille, kuten esimerkiksi polttari-, syntymäpäivä- ja läksiäistapahtumia. Tapahtumat sopivat niin nuorille kuin vanhoille ja myös naisille. Ainoana vaatimuksena on normaali fyysinen kunto, sillä peli saattaa olla fyysisesti melko rankkaa - tietysti riippuen täysin pelaajan pelityylistä. Kaikkienhan ei ole pakko rynnätä etulinjassa vaan rauhallisemmillekin pelaajille löytyy kyllä tehtävä. 

Ota mukaasi runsaasti reipasta leikkimieltä ja tule ystäviesi kanssa huvittelemaan! Et tarvitse muuta kuin liikuntaan sopivat jalkineet sekä esimerkiksi vanhat verkkarit jotka voit laittaa maastopuvun alle. Me hoidamme loput! 

Pelipaikkana voidaan käyttää myös esimerkiksi yrityksen omaa vapaa-ajan viettopaikkaa, mikäli sen läheisyydestä vain löytyy tarpeeksi suuri peliin tarvittava metsikkö tai muu eristetty alue.  

Parhaat pelipaikat ovat kuitenkin Xon-puiston omat Paintball-radat. 

7 man Sup'Air- ja Xon-kenttä 

Lähimpiä kokous-, sauna- ja illallispalveluita tarjoavia paikkoja ovat Visulahden rantasaunat ja lomakotitalot. Saatte kauttamme koko yöpymispaketin tarjoushintaan. 

Paintball on monille täysin uusi kokemus. Pelaaja muistaa varmasti yrityksen, joka tarjoaa uusia elämyksiä, koska vahvoista elämyksistä riittää kerrottavaa pitkäksi aikaa. Pelissä on luvallista olla lapsenmielinen ja unohtaa kaikki ikävät työ- ym. paineet. Ventovieraatkin ihmiset ystävystyvät nopeasti. Kankeilta esittelyiltä vältytään ja pelaajat tutustuvat, jo heti ensimmäisen pelin jälkeen. Pelissä voidaan myös käyttää lippujen sijasta esimerkiksi yrityksen omaa tuotetta, tunnusta tai vaikkapa kuohuviinipulloa. Metsän siimeksessä sekä puistomme kahdella kentällä on odotettavissa todella kiivas ja ikimuistoinen tunnelma. Pelin jälkeen on mukava istua saunan lauteilla ja muistella pelin kulkua. Kävi pelissä miten tahansa, järjestämänne pelitapahtuma muistetaan lämmöllä! 

Mitä järjestettyyn paintball-peliin sisältyy? 

Peruspakettiin kuuluvat: 
- Tippmann puoliautomaatti värikuula-aseet, lippaat ja ilmapullot 
- maastohaalarit 
- suojamaskit jotka suojaavat silmät, kasvot ja korvat. Myös silmälasit mahtuvat! 
- tarvittava määrä ammattitaitoisia ohjaajia varmistamaan pelin sujuminen ilman ongelmia.  

paintball

 

paintball
Paintball on periaatteessa samanlaista kuin lapsuuden "rosvo ja poliisi" tai ”länkkäri ja intiaanileikit”, mutta haastavampaa ja korostaa enemmän joukkuepeliä. Peliä voidaan pelata useilla eri säännöillä mutta tavallisin tapa on pelata ns. "Lipun ryöstöä". Tässä pelissä kaikki osallistujat jaetaan kahteen yhtä suureen ja tasavahvuiseen joukkueeseen, jotka erottuvat toisistaan esim. hihanauhoilla tai erivärisillä suojamaskeilla. Pelaajien lukumäärä voi vaihdella kahdesta aina useisiin kymmeniin, mutta sopivimmat koot ovat n. 10-20 henkeä, jolloin pelikentän kooksi riittää noin 150m x 250m rauhallinen alue metsää tai peltoa. Paras maasto on sopivasti suojainen esim. isoja kiviä, puita ja pensaita, jossa aluskasvillisuus on vähäistä. 

Pelissä joukkueiden päämääränä on puolustaa omaa lipputukikohtaansa (kummallakin yksi), sekä yrittää ryöstää vastustajan lippua. Erän voittaa se joukkue joka ensimmäisenä tuo vastustajan lipun omaan tukikohtaansa tai poistaa kaikki vastustajat pois pelistä värikuula- aseilla. Erät kestävät erikseen sovitun ajan riippuen pelaajamäärästä. Mikäli tämän ajan kuluessa ei tapahdu lipunryöstöä tai koko vastustavan joukkueen "eliminointia", on peli tasapeli. Erän loputtua voi pitää pienen tauon kunnes kaikki pelaajat saavat varusteensa kuntoon (lippaat täyteen ja väriläiskät pois vaatteista). Haluttaessa voidaan tietenkin pitää pidempiäkin taukoja ja vaikka paistaa makkaraa välillä. 

Alkoholipitoiset virvokkeet on tosin syytä jättää vasta pelin jälkeen, ettei pelaajien turvallisuus turhaan vaarantuisi. Päivän päätyttyä ei yleensä ole edes niin väliä kuka loppujen lopuksi voitti, sillä kaikilla on varmasti ollut hauskaa joka tapauksessa. 


Värikuulat 

Värikuulat ovat halkaisijaltaan 1.7 senttisiä pyöreitä gelatiinikapseleita. Osuessaan nämä hajoavat ja jättävät väriläiskän. Väri itsessään koostuu puolinestemäisessä muodossa olevasta sekoituksesta jossa on mm. kasvisöljyjä ja elintarvikevärejä. Väri on myrkytöntä, vesiliukoista sekä luonnossa itsestään hajoavaa. Vaatteista sen saa irti tavallisessa vesipesussa (useimmat kankaat), mutta ei kannata kuitenkaan antaa värin kuivua vaatteeseen viikkokausia ennen pesua. 


Värikuula-aseet 

Värikuula-aseita on useita kymmeniä erilaisia eri valmistajilta ja myös toimintaperiaatteita on useita. Yleisin Voimanlähde aseissa on paineilma. Isot säiliöt sisältävät riittävästi ilmaa koko päivän peleihin ja muodostavat samalla aseeseen tuen, joka helpottaa aseen tukemista olkapäähän tähtäyksen ajaksi. Kaikki Xon-puiston vuokra-aseet käyttävät paineilmapulloja, jotka ovat Suomessa tarkastettuja (ttk) ja siten turvallisia ja laillisia. 

Puoliautomaatti-ase virittää itse itsensä ilmalla, joten käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin tähdätä ja painaa liipaisinta. 
Maksimi lähtönopeus on kaikkien valmistajien aseissa sama, 300 fps (noin 100 m/s), jolla saadaan noin 30-50 metrin tehokas kantama mikä riittää radoillamme hyvin. 


Turvallisuusnäkökohtia 

Kuten edellisestä voidaan huomata, aseet eivät ole leluja, vaan ilma-aselainsäädännön piiriin kuuluvia aseita. Tämän takia niitä ei vuokrata alle 16-vuotiaille, ja eräät turvavarusteet kuten suojamaski ovat pakollisia. Käyttämämme suojamaskit on suunniteltu nimenomaan tätä tarkoitusta varten, ne suojaavat silmät, kasvot ja korvat, ja ovat oikein käytettynä erittäin turvallisia. Ne sisältyvät aina jokaiseen vuokrapakettiimme ja niitä on myös syytä käyttää. Osuma suojaamattomaan silmään aiheuttaa varman silmävamman, joten ei ole mitään syytä ottaa tätä riskiä. 

Järjestetyissä peleissämme on myös aina paikalla riittävä määrä ammattitaitoista henkilöstöä ohjaamassa peliä ja varmistamassa että kaikki sujuu turvallisesti ja sääntöjen mukaan. Peli on täysin turvallista, mikäli sitä pelataan asianmukaisesti.
paintballkuva

 

paintballkuva

7 man sup'air kisakenttä

MM-kilpailuvaatimukset täyttävä. Kenttä koostuu ilmatäytteisistä erimuotoisista ja kokoisista suojista. Kenttä on todella nopea ja siisti. Kentällä korostuvat joukkueiden valitsemien taktiikoiden toimivuus. Eli strategiat, pelaajien nopeus sekä ampumatarkkuus nousevat ratkaiseviksi voiton kannalta. 

Xon-kenttä

Henkilö- ja kuorma-auton renkaista, maavalleista sekä vanerilevyistä koostuva mukava ja erilainen pelikenttä. Kannattaa kokeilla. 

Kaikkien kenttien välittömässä yhteydessä kuula- sekä ilmahuolto. 

Edellämainittujen kenttien lisäksi voimme järjestää paintballpelit myös haluamaanne paikkaan tietyin ehdoin, kuten: pelipaikan tulee olla suojattu tai tarpeeksi kaukana ohikulkevista ja sivullisista 

Kentät voi vuokrata myös ilman aseita ja varusteita! 

Vuokraamme paintball-varusteita myös omaan käyttöön esim. omalle mökillenne! 

paintballkuva

 

paintballkuva